Adres: | ul. Ks. Stanisława Gajeckiego 7, 37-205 Zarzecze |
E-mail: | zswitos@itl.pl |
Telefon: | 16 640 15 82 |
Fax: | 16 640 12 17 |
Będziesz pracować samodzielnie lub z pomocnikiem.
Kontakty z ludźmi sprowadzają się przede wszystkim do współpracowników.
Praca bywa kreatywna, czasami jednak jest monotonna i wymaga wytrzymałości fizycznej.
Piekarz odpowiada za zdrowie konsumenta.
Możesz kontynuować naukę na kwalifikacyjnym kursie dla zawodu technik technologii żywności.
Podobne umiejętności mogą być przydatne także w zawodach: operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego.
Praca piekarza to praca zmianowa. W okresie nasilenia prac może odbywać się ona w nocy, a nawet w dni świąteczne.
Głównie pracuje się na stojąco, w pomieszczeniach zamkniętych
o dużym natężeniu hałasu, wysokiej temperaturze i zapyleniu.
Praca wymaga sprawności i siły fizycznej.
Niezwykle ważne jest przestrzeganie procedur i zasad bezpieczeństwa i higieny pracy.
Pracę znajdziesz w zakładach piekarskich, cukierniach, zakładach gastronomicznych.
Możesz także pracować na własny rachunek prowadząc własną działalność.
Adres: | ul. Ks. Stanisława Gajeckiego 7, 37-205 Zarzecze |
E-mail: | zswitos@itl.pl |
Telefon: | 16 640 15 82 |
Fax: | 16 640 12 17 |